El model de creixement econòmic valencià Mostra més gran

El model de creixement econòmic valencià

978-84-123055-2-4

L'economia valenciana creix a partir de l’ús intensiu del seu capital natural. Cal regular estrictament l’ús d’aquest capital natural i fomentar el capital humà específic empresarial.

Més detalls

15,00 €

Més informació

El patró de creixement de l’economia valenciana és el d’una economia basada en l’ús intensiu del seu capital natural. Per altra part, el dèficit persistent de la productivitat del factor treball ens ha deixat endarrerits respecte a l’economia espanyola. Les causes es troben en la ineficiència associada al lliure accés als actius mediambientals —cosa que posa en perill el creixement, la sostenibilitat i la riquesa de les generacions futures— i en la feble adopció i difusió de noves tecnologies. La solució no és convertir sobtadament el País Valencià en un líder tecnològic ni dedicar més recursos a augmentar indiscriminadament el capital humà, perquè som massa lluny de la frontera tecnològica. El que cal fer és regular estrictament l’ús del capital natural i fomentar el capital humà específic empresarial.

José Ramón Ruiz Tamarit (Albuixech, 1963) és professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1986) i Doctor en Economia (1992) per la Universitat de València. Màster en Economia (1995) per la Université Catholique de Louvain.

María José Murgui García (Casinos, 1968) és professora del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (1991) i Doctora en Economia (1999) amb Premi Extraordinari (2001) per la Universitat de València.

Antonio Francisco Cubel Montesinos (València, 1963) és professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València on imparteix docència en Història Econòmica. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1986) i Doctor en Economia (1992) per la Universitat de València.

Fitxa

Mides21 x 13 cm
AutorJosé Ramón Ruiz, María José Murgui, Antonio Cubel
Pàgines264
TítolEl model de creixement econòmic valencià
Col·leccióDemos