El finançament dels valencians Mostra més gran

El finançament dels valencians

978-84-938315-3-0

Des de la implantació de l’anomenat Estat de les autonomies, tots els models de finançament autonòmic han penalitzat els valencians i hem rebut menys recursos per habitant que la mitjana.

Més detalls

Aquest article ja no està disponible.

5,00 €

Més informació

El País Valencià suporta un fort dèficit fiscal amb l’administració central, a pesar que el seu nivell de renda per habitant és inferior a la mitjana estatal i molt lluny d’altres comunitats autònomes considerades riques. Des de la implantació de l’anomenat Estat de les autonomies, tots els models de finançament autonòmic ens han penalitzat i hem rebut menys recursos per habitant que la mitjana, tot i haver de prestar els mateixos serveis. Aquesta insuficiència històrica ens aboca a la limitació de l’estat del benestar (sanitat, ensenyament i serveis socials) i a la impossibilitat de tindre polítiques eficaces d’estímul de l’activitat econòmica i l’ocupació. Aquest document ens ho explica de manera entenedora i amb el suport de dades. D’altra banda, mentre es discuteix sobre la millora d’aquest finançament, l’autor va més enllà i proposa un acord amb l’Estat perquè aquest ens cedisca la recaptació de tots els tributs i en perceba una part en funció de les seues competències.

Rafael Beneyto és analista financer de professió. Estudià ciències econòmiques a la Universitat de València i és màster en direcció d’empreses per la mateixa universitat. Diploma d’agent financer per la European Financial Planning Association-Espanya (EFPA). Ha estat regidor d’hisenda i de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent (la Vall d’Albaida). Membre del comitè d'experts que redactà un estudi sobre el nou model de finançament per encàrrec de les Corts valencianes.

Fitxa

EnquadernacióRústica sense solapes