La democràcia a Amèrica Mostra més gran

La democràcia a Amèrica

978-84-938315-2-3

Un dels texts més influents mai escrits sobre Amèrica i una referència indispensable per a qualsevol persona interessada en el futur de la democràcia.

Més detalls> Pàgines de mostra

> Notícies relacionades

> Compra la versió per a Kindle

25,00 €

Més informació

En 1831, Alexis de Tocqueville i Gustave de Beaumont van viatjar als Estats Units d’Amèrica, com a funcionaris del govern francès, per a estudiar el sistema penitenciari del país. L’estada, que es va prolongar durant nou mesos i mig, els va servir per a observar tots els aspectes de l’existència pública i privada de la jove nació americana: la seva vida política, econòmica, religiosa, cultural i social. A la tornada, les notes preses per Tocqueville i diversos anys d’estudi i de reflexió donaren com a resultat La democràcia a Amèrica.

Per a Tocqueville, els ideals igualitaris i democràtics d’Amèrica reflecteixen l’esperit de l’època, i formen un corrent indeturable i irreversible. Però, partint d’ací, no tots els camins condueixen a un futur lliure, il·lustrat i pròsper per a la humanitat.

La democràcia a Amèrica és, sens dubte, un dels texts més influents mai escrits sobre Amèrica i una referència indispensable per a qualsevol persona interessada en el futur de la democràcia.

«Les observacions de Tocqueville encara són tan fresques com els diaris d’aquest matí.» (James Reston, New York Times)

«[…] font inexhaurible d’idees i pou de clarividència. És un misteri com va poder aquell jove francès, més aviat conservador, projectar cap a un futur possible tantes reflexions que mai no han estat superades.» (Joan F. Mira, Avui)

Fitxa

EnquadernacióRústica sense solapes
TraduccióJaume Ortolà
Idioma originalfrancès
Gènereassaig
Col·leccióClàssics universals